Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» . Κάτω από την πίεση των διαδηλωτών αποχώρησαν η αστυνομία και ο δικαστικός επιμελητής από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου

Κάτω από την πίεση των διαδηλωτών, αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου στου Ζωγράφου.

Την ώρα που είχε αρχίσει να μαζεύεται όλο και περισσότερος κόσμος για να συμμετάσχει στην κινητοποίηση ενάντια στην έξωση, ο δικαστικός επιμελητής και η αστυνομία, αποχώρησαν εισπράττοντας την οργή και τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Θυμίζουμε ότι τα χαράματα, ο δικαστικός επιμελητής και η αστυνομία έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος, προσπαθώντας να πετάξουν έξω την συνταξιούχο. 

«Ηρθαμε εδώ σήμερα να δώσουμε μια υπόσχεση στην κα. Ιωάννα ότι σήμερα θα κοιμηθεί στο σπίτι της και δε θα έχει το φόβο ότι αύριο το πρωί θα εμφανιστούν κάποιοι τραμπούκοι, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βάλσαμος Συρίγος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Κάτω άλλωστε από την πίεση της κινητοποίησης, αποχώρησε νωρίτερα ο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Ιωάννα Κολοβού, η χαμηλοσυνταξιούχος που της πήραν το σπίτι, ευχαρίστησε τους διαδηλωτές που βρίσκονται στο πλευρό της, σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος και αυτός θα είναι πάντα. Αμέσως μετά πήρε τη θέση της στη διαδήλωση, πίσω από το πανό των σωματείων και των φορέων. «Ψάχνουμε να βρούμε πού στεγάζεται η εταιρεία που πήρε το σπίτι της κα. Ιωάννας και δεν βρίσκουμε», σημείωσε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Φαίνεται ότι είναι μια εταιρεία φάντασμα», κατήγγειλ,ε καθώς στη Φιλαδέλφεια που φαίνεται ότι υπάρχει έδρα είναι κενά τα κουδούνια.

«Η λύση είναι μονό ο δικός μας αγώνας, η οργανωμένη πάλη μαζί με τα Σωματεία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η κα. Ιωάννα θα κοιμηθεί στο σπίτι της και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και όσο χρειάζεται». 

Εταιρεία που διαχειρίζεται ακίνητα, αγόρασε το σπίτι από την τράπεζα, η οποία το είχε βγάλει σε πλειστηριασμό για ένα χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτες. 

Η μαζική συγκέντρωση συνεχίζεται με χαιρετισμούς από εργατικά Σωματεία, μαζικούς φορείς, συνταξιουχικά Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, της ΟΓΕ.

Κινητοποίηση στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «do Value» διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 22 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας. Καλεί σε μαζική συμμετοχή σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών, καθώς και φορείς των γειτονιών της Αθήνας.

Μετά την προσπάθεια να πεταχθεί στο δρόμο μια χαμηλοσυνταξιούχος στου Ζωγράφου, ανακοινώθηκε κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας «LOTUS 4A IKE», στη Νέα Φιλαδέλφεια, (Γρηγορίου Κυδωνίων 5) που πήρε το σπίτι της. Ωστόσο, επειδή η εταιρεία «εκτός από κοράκι αποδείχτηκε και φάντασμα (δεν υπάρχει γραφείο)», το ΠΑΜΕ καλεί στην κινητοποίηση στις 11 π.μ. στη «do Value».

Η κινητοποίηση στη «do Value» είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα από το ΠΑΜΕ, το οποίο σημείωνε: «Έχουν ξεσαλώσει τα κοράκια με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Αυτή η αθλιότητα θα ανατραπεί με τον αγώνα του λαού. Γιατί ο λαός έχει το δίκιο. Την Τρίτη υπερασπιζόμαστε την Μαρία που μόνη μεγαλώνει ένα παιδί και της έστειλαν διαταγή πληρωμής, τον Γιώργο που έχει καρκίνο και του βάλανε το σπίτι στον πλειστηριασμό, τον Θανάση που επειδή καθυστέρησε τρεις δόσεις τού ζητάνε 2.000 ευρώ για να μη χάσει το σπίτι του. Την Τρίτη υπερασπιζόμαστε την κάθε Μαρία, τον κάθε Γιώργο, τον κάθε Θανάση που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση».