Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον άδικο αποκλεισμό της Κούβας οργάνωσε σήμερα, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, με αφορμή και τη νέα συζήτηση του θέματος στον ΟΗΕ.

Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την παράβλεψη δεκάδων αποφάσεων που έχουν ληφθεί στον Οργανισμό υπέρ του άμεσου τερματισμού του αποκλεισμού, τις οποίες ΗΠΑ και σύμμαχοί τους «κουρελιάζουν» προκλητικά.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας κατήγγειλε ότι στόχος του παρατεταμένου οικονομικού στραγγαλισμού της Κούβας είναι να εξαφανιστεί ένα μικρό κράτος που έχει διαλέξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, ανεξαρτησίας, εθνικής κυριαρχίας. Δικός μας στόχος, πρόσθεσε, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κουβανικό λαό στη γιγάντια προσπάθεια που κάνει για την υπεράσπιση της πατρίδας του.

Στην παράσταση συμμετείχε και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).
Από τη πλευρά της, η πρεσβεία ξεκαθάρισε πάλι τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην υπεράσπιση ενός λαού που ζητά το δίκιο του: όχι απλά δε βγήκε υπάλληλός της να παραλάβει τη σχετική επιστολή, αλλά δεν επέτρεψε καν αυτή να θυροκολληθεί έξω από το κτίριο...


Πηγή : 902.gr