Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας έφτασε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Π.Α.ΜΕ.

Την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας (CTC) που έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κατά την διάρκεια της υποδοχής, οι Ελληνες συνδικαλιστές άνοιξαν πανό που ανάγραφε στην ισπανική και ελληνική γλώσσα «Αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας».




Στην υποδοχή, εκτός από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και το Σωματείου Εργαζομένων Σελέκτ Σέρβις Ν. Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της CTC, Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, εξέφρασε το σεβασμό του προς το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η κουβανική αντιπροσωπεία βρίσκεται εδώ για επαφές που θα επιτρέψουν την ενίσχυση των σχέσεων. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, πρόσθεσε, καταγγέλλοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ και όλες τις μονομερείς ενέργειες σε βάρος της Κούβας.

Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Σελέκτ Σέρβις Ν. Αττικής, ο πρόεδρός του, Νίκος Λαβατσιώτης, πρόσφερε στην αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών της Κούβας μια ανθοδέσμη, σημειώνοντας ότι «Η Κούβα δεν είναι μόνη της. Hasta La Victoria Siempre».

Από την πλευρά του ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, πρόσφερε συμβολικά στην αντιπροσωπεία από την Κούβα δύο κρασιά της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που είσαστε στη χώρα μας. Είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της Κούβας. 

Ακολούθως η αντιπροσωπεία από την Κούβα μετέβη στο ξενοδοχείο «Athens Marriot» όπου τους υποδέχτηκε το Σωματείο Εργαζομένων του ξενοδοχείου.


Πηγή : 902.gr