Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Συναγερμός ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές. Από σήμερα ξεκινάνε οι πρώτες περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο campus του ΕΚΠΑ, με στόχο να επεκταθούν σύντομα και στα υπόλοιπα ιδρύματα. 

Ήδη, εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική συγκεντρώνονται στην Πανεπιστημιούπολη, όπου κάνει «πρεμιέρα» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. 

Παράλληλα, συνεδριάζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη την Αθήνα, οι οποίοι προγραμματίζουν σήμερα στις 7 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη της πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε, Ζωγράφου). Επίσης, αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8 π.μ στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη.

Στο ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

«Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειες μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη εστιών και τα υπέρογκα νοίκια, που η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα μας, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου-πλαίσιο που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση! Είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα των managers και των συμβουλίων ιδρυμάτων, τα οποία θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα.

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα!

Οι φοιτητές δε θα δεχτούμε να δίνουμε τα μαθήματα της εξεταστικής μας, επιτηρούμενοι από τους “ρόμποκοπ” της πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του!

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!». 

Πηγή : 902.gr