Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μια πανέμορφη εικόνα προλεταριάτου διεθνισμού

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας και της Ουκρανίας μαζί δίπλα δίπλα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ !

Αναδημοσίευση από atexnos.gr
Γράφει ο Νίκος Μόττας :

Σε μια περίοδο που οι πάσης φύσης «Ζιουγκάνοφ» του οπορτουνισμού έχουν ενσωματωθεί στο άρμα της υπεράσπισης των συμφερόντων της ρωσικής αστικής τάξης, αποτελώντας εξαπτέρυγο της αντιδραστικής κυβέρνησης Πούτιν, οι νέοι κομμουνιστές σε Ρωσία και Ουκρανία παραδίδουν μαθήματα προλεταριακού διεθνισμού.

Πλάϊ-πλάϊ στην Διεθνούπολη του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αθήνα, η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας της Ρωσίας (Μπολσεβίκοι) και η Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ένωσης Κομμουνιστών της Ουκρανίας, φτύνουν κατάμουτρα τις αστικές τάξεις των χωρών τους που στο βωμό των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών θυσιάζουν τους εργαζόμενους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Δυο λαών που επί 70 και πλέον χρόνια έζησαν και προόδευσαν ειρηνικά, στο πλαίσιο του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, της ΕΣΣΔ.

Αυτοί, οι νέοι κομμουνιστές από την Ουκρανία και την Ρωσία, αρνούνται να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή. Αρνούνται πεισματικά να γίνουν ντεκόρ σε έναν πόλεμο που διεξάγεται, αποκλειστικά και μόνο, για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των «δυτικών» μονοπωλιακών ομίλων απ’ τη μια και της ρωσικής αστικής τάξης απ’ την άλλη.

Ξέρουν καλά ότι το Ευρωατλαντικό μπλοκ (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) και η καπιταλιστική Ρωσία είναι οι όψεις του ίδιου ιμπεριαλιστικού νομίσματος. Ότι αυτοί που σήμερα βυσοδομούν κατά του «αυταρχικού Πούτιν» είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια τον αποθέωναν και έσπευδαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Οι Ρώσοι και Ουκρανοί κομμουνιστές που εκπροσωπούνται αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στους «Κάουτσκι» του 21ου αιώνα που καλούν την εργατική τάξη να συνταχθεί κάτω απο ξένες σημαίες.

Η νεολαία, οι λαοί των χωρών που βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αλλά, αντίθετα, θέλουν και μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, όπως έκαναν στο παρελθόν. Για να φτιάξουν έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».