Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Για τις πυρηνικές απειλές Πούτιν και την στάση της Κούβας

Ένα θέμα που "καεί" ανάμεσα στους αλληλέγγυους με την Κούβα είναι η στάση της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η απόφαση του ΚΚ Κούβας να μην συνυπογράψει την κοινή δήλωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Ρωσίας από 40+ κομμουνιστικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ  , έχει πυροδοτήσει κατά την γνώμη μας μια στρεβλή εικόνα για την στάση της Κούβας στον πόλεμο . Οι πρόσφατες απειλές του πολιτικού εκπροσώπου της ρωσικής αστικής τάξης Βλαντιμίρ Πούτιν για τα πυρηνικά και η επιστράτευση που ανακοινώθηκε σήμερα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βρίσκουν υπερασπιστές στην χώρα του Φιντέλ όπου μεταξύ άλλων έλεγε : 
"Η χρήση πυρηνικών όπλων σε έναν νέο πόλεμο θα σήμαινε το τέλος της ανθρωπότητας. Αυτό είχε προβλεφθεί από τον επιστήμονα Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος ήταν σε θέση να μετρήσει την καταστροφική τους ικανότητα να παράγουν θερμότητα εκατομμυρίων βαθμών που θα εξατμίσει τα πάντα σε μια μεγάλη ακτίνα κρούσης. Ο λαμπρός ερευνητής ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη αυτού του όπλου, προτού διατεθεί στο γενοκτονικό ναζιστικό καθεστώς. Όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου είναι υποχρεωμένες να σέβονται το δικαίωμα στη ζωή όλων των εθνών και όλων των λαών στον πλανήτη." "Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, η παράπλευρη ζημιά θα ήταν η ανθρώπινη ζωή. Ας έχουμε το θάρρος να διακηρύξουμε ότι όλα τα πυρηνικά και συμβατικά όπλα, ό,τι χρησιμεύει για τον πόλεμο, πρέπει να εξαφανιστούν! Φιντέλ Κάστρο Ρουζ 15 Οκτωβρίου 2010"
Ο λαός της Κούβας δεν έχει κανένα συμφέρον και δεν συντάσσεται με τα συμφέροντα των ρωσικών μονοπωλίων ! Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ όπου η Κούβα ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΕ την καταδίκη της Ρωσίας !!! 
Η απόφαση να μην στραφεί εναντίον της Ρωσίας ένα σενάριο όπου θα την απομόνωνε  τελείως , έχει να κάνει με την προστασία των συμφερόντων του δικού της λαού όπου θα βίωνε μια απότομη φτωχοποίηση από τις συνέπειες αυτής της στάσης . Η θέση της Κούβας είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή αλλά δεν πρέπει να υιοθετείται και να θεωρητικοποιείται από τρίτους . Άλλωστε στην διακήρυξη της κυβέρνησης της Κούβας τον Φεβρουάριο αναφέρεται : "Υποστηρίζουμε μια σοβαρή, εποικοδομητική και ρεαλιστική διπλωματική λύση στην τρέχουσα κρίση στην Ευρώπη, με ειρηνικά μέσα, που εγγυάται την ασφάλεια και την κυριαρχία όλων, καθώς και την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια. Η Κούβα απορρίπτει την υποκρισία και τα διπλά μέτρα και σταθμά" . 
Η καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης έχει καταλήξει να μεταφράζεται από κάποιους ως νατοϊκή ρητορική και φιλοαμερικανική θέση . Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέγουν ποιος θα τους σκοτώνει καλύτερα ! Δεν πρέπει να συντάσσονται με ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μοναδικό στόχο έχουν την διεύρυνση της σφαίρας επιρροής της μιας ή της άλλης υπερδύναμης στην μάχη τους για την πρωτοκαθεδρία της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής πυραμίδας . Τα κροκοδείλεια δάκρυα των μεν για τον λαό της Ουκρανίας και των δε για τον λαό του Ντονμπάς προσβάλουν την νοημοσύνη και την μνήμη μας για την στάση αμφοτέρων στο σφαγιασμό των εργατών του Καζακστάν λίγους μήνες πριν . Μας εξοργίζουν γιατί δεν μιλάει κανείς για τους κομμουνιστές του Ντονμπάς που τους ξήλωσαν εν μια νυκτί οι "προοδευτικοί" Ρώσοι και τους κομμουνιστές της Ουκρανίας που βρίσκονται σε διώξεις από το "δημοκρατικό" Κίεβο ήδη από το 2014 ! Η υπεράσπιση του πολέμου είναι το λιγότερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ θέση απέναντι στον ουκρανικό , στον ρωσικό λαό και στους λαούς όλου του κόσμου που βλέπουν την ζωή τους να χειροτερεύει από τα παιχνίδια και τις συνέπειες αυτού του πολέμου ! Είναι αδιανόητο κυριολεκτικά να διαδίδεται από κάποιους που διεκδικούν επαναστατικές κορώνες ότι το Ντονμπάς θα είναι καλύτερα μετά από νίκη της Ρωσίας ! Καλύτερη ζωή που ; στον ρωσικό καπιταλισμό απ' τον ουκρανικό ;;;!!! Αυτό ονειρεύονται για τους λαούς φαίνεται ... Μέχρι εκεί φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι βλέψεις , μέχρι έναν σφαγέα Ρώσο νεοδημοκράτη απέναντι στους Αμερικανούς δολοφόνους ! Τέλος αποτελεί εμετικό το γεγονός ότι οι υπέρμαχοι του πολέμου αγνοούν ή ξεχνάνε επιλεκτικά τον αντικομμουνισμό και το ανιστόρητο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Πούτιν για την ΕΣΣΔ , τον Λένιν και τον Στάλιν . Την απαγόρευση ακόμα και αντιπολεμικών συμβόλων ... Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας που επί 70 χρόνια έζησαν ειρηνικά κάτω από την ίδια σημαία πρέπει να παλέψουν μαζί σε κατεύθυνση ανατροπής του βάρβαρου καπιταλισμού για τον τερματισμό του πολέμου και για μια νέα κοινωνία που θα έχει αυτούς στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη αυτών που τους σκοτώνουν . Ο σοσιαλισμός τον 21ο αιώνα είναι επίκαιρος και αναγκαίος !

ΥΣ : Όσον αφορά την Κούβα , δεν πιστεύουμε ότι υποστηρίζει αυτούς που έδερναν και σακάτευαν όσους σήκωναν το σφυροδρέπανο και πάλευαν την αντεπανάσταση και το νέο καθεστώς του Γιέλτσιν που διόρισε τον Πούτιν στην Ρωσία  ! 

Στην Κούβα δεν έχει θέση ο αντικομμουνισμός !!!!