Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κουβανοί αναβάτες επισκέφθηκαν τον Όλυμπο

Σε μια νέα αποστολή, μια ομάδα Κουβανών που κατοικούν στην Ελλάδα, υποστηριζόμενη από φίλους αλληλέγγυους προς την Κούβα, ανέβηκε στον Όλυμπο μαζί με τον επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα. Σκοπός της πατριωτικής πρωτοβουλίας ήταν να αποτίσει φόρο τιμής στον Εθνικό Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, Χοσέ Μαρτί από την πλακέτα που τοποθετήθηκε εκεί προς τιμήν του και ως αιώνια υπενθύμιση της απέραντης αγάπης του για την Ελλάδα και τον Όλυμπο.
 Το αφιέρωμα στον Martí, που τοποθετήθηκε σε έναν βράχο εκεί πριν από ένα χρόνο, σε παρόμοια ανάβαση, βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων. Οι αναβάτες δήλωσαν ότι αφιέρωσαν επίσης τη θαρραλέα δράση τους στον νέο Οικογενειακό Κώδικα που υπερψηφίστηκε και χαιρετίζοντας την επέτειο της δημιουργίας των Επιτροπών για την υπεράσπιση της Επανάστασης (CDR) στις 28 Σεπτεμβρίου.
 Η ομάδα αντιμετώπισε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια και θέληση κατάφεραν να φτάσουν στον χώρο όπου βρίσκεται η πλάκα αφιερωμένη στον Martí. Οι συμμετέχοντες στην συνέχεια έφτασαν στην κορυφή Μύτικας, για να κυματίσουν για άλλη μια φορά την αήττητη σημαία του μοναχικού αστεριού στην κορυφή του Ολύμπου.