Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η Κούβα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Τουρκία και τη Συρία

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, εξέφρασε μέσω Twitter, τα συλλυπητήρια της Κούβας και την αλληλεγγύη της με τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Συρίας, για τα θύματα του ισχυρού σεισμού που τη Δευτέρα.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Κούβας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση για τις ανθρώπινες απώλειες, τους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, καθώς και την προθυμία μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των θυμάτων». έγραψε ο αρχηγός του κράτους.

Σε άλλο tweet, πρόσθεσε: «δεδομένων των ατυχών θανάτων και των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στο Γκαζιαντέπ, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας, καθώς και την αλληλεγγύη και την προθυμία μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των πληγέντων».

Τον πόνο του εξέφρασε και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, Esteban Lazo Hernández. «Από την Κούβα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα κοινοβούλια και τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μπροστά στον καταστροφικό σεισμό. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων», δημοσίευσε.