Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Οι νέοι της Κούβας τίμησαν την 65η επέτειο της αποστολής Nuevitas

Nuevitas, Camagüey.–  Νέοι από την πόλη γιόρτασαν χθες στην παραλία της Σάντα Ρίτα, την 65η επέτειο από την απόβαση μιας ένοπλης αποστολής που ηγήθηκε πριν από 65 χρόνια από τους επαναστάτες

Στον ίδιο χώρο που σηματοδότησε την επιστροφή των μαχητών στην πατρίδα, για να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Fulgencio Batista, εργαζόμενοι, φοιτητές και κάτοικοι της πόλης επικύρωσαν τη δέσμευση για υπεράσπιση και συνέχιση του έργου, που τόσο ιδρώτας και αίμα κόστισε στους γονείς και στους παππούδες τους.

Ο Roberto Carrazana Carballo, πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Ομοσπονδίας Φοιτητών (FEU) στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Carlos J. Finlay, εξέφρασε ότι η Nuevitas Expedition είναι μέρος των ένδοξων σελίδων της συμβολής των νέων και των φοιτητών στην επαναστατική διαδικασία της Κούβας.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε, επεσήμανε, το θάρρος, τη γενναιότητα και την σιγουριά ως στρατιωτικού και πολιτικού παράγοντα τον διοικητή Faure Chomón Mediavilla, ο οποίος κατάφερε να οργανώσει και να αιφνιδιάσει  τις δυνάμεις της δικτατορίας με μια αποστολή που έφερε 16 άνδρες και περισσότερους από επτά τόνους όπλων και πυρομαχικών για την Πατρίδα.

Με την ίδια πίστη και αισιοδοξία, επεσήμανε, η κουβανική νεολαία, μαζί με όλο τον λαό, θα μετατρέψει τις εθνικές εκλογές της 26ης Μαρτίου σε ένα μεγάλο κύμα λαϊκής συμμετοχής και μια ενωμένη ψήφο για γνήσια κουβανική δημοκρατία, ανεξάρτητη , σοσιαλιστική.

Ο Roberto Conde Silverio, πρώτος γραμματέας του Κόμματος στο Nuevitas, επεσήμανε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 65 χρόνια σε εκείνα τα μέρη έδειξαν ότι αυτό που οργανώθηκε το 1956 από τον Fidel Castro Ruz και τον José Antonio Echeverría έφεραν την νίκη.