Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία και στο αμερικανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αμερικανικό προξενείο την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 18.30 με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίας Σοφίας καλεί η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στην Αθήνα. 

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Ένα χρόνο από τη συμπλήρωση του πολέμου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού έρχεται για να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενίσχυση της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την αποστολή όπλων και τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας. Έτσι "εγκαινιάζεται" ο 4ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ - Ελλάδας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και υλοποιείται επί ΝΔ! 

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας: 

Για τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας.

Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που εδρεύει στο Γ' Σώμα Στρατού.

Κανένας φαντάρος ή στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα.

Για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον ελληνικό λαό πραγματικά στην εξουσία.

Να ακυρωθούν τώρα τα μνημόνια συνεργασίας ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ με το ΝΑΤΟ.

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη 2022 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Να σταματήσει κάθε δίωξη σε όποιον παλεύει για να μη μετατραπεί η χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και στόχο αντιποίνων.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, μέσα στους μαζικούς φορείς, στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αμερικανικό προξενείο την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 18.30 με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίας Σοφίας».

Πηγή : 902.gr