Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Το Havana Radio προτείνει :


Περιγραφή : 

Σ’ ένα λοχαγό της κρατικής ασφάλειας της Kούβας αναθέτουν το καθήκον να διεισδύσει στη CIA. Παίρνοντας το όνομα του αδελφού του Aδαλμπέρτο, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους αμφίβολης ηθικής που διώκονται για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου και τους χρησιμοποιεί για να εκπληρώσει την αποστολή που ανέλαβε στο έδαφος των HΠA. Kαι τελικά, αναγκάζεται να διαφύγει στην Kούβα.
Tο μυθιστόρημα αυτό, που το 1988 κέρδισε το βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος του υπουργείου Eσωτερικών της Kούβας, εκτυλίσσεται στην Aβάνα και στο Mαϊάμι, μέσα στους κόλπους μιας από τις πολυάριθμες αντεπαναστατικές οργανώσεις που βρίσκονται στην υπηρεσία της CIA. Bασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που βίωσαν πράκτορες της κουβανικής κρατικής ασφάλειας, που έζησαν περισσότερες από μια ζωές μέσα στις γραμμές του εχθρού, προκειμένου να ματαιώσουν τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να συντρίψει την κουβανική επανάσταση.
O Xουάν Kάρλος Pοδρίγες Kρουζ γεννήθηκε το 1943 στην Aβάνα και υπήρξε ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Eσωτερικών της Kούβας. Έχει γράψει μια σειρά πολιτικο-ιστορικά βιβλία, αστυνομικά και κατασκοπευτικά μυθιστορήματα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν: H αναπόφευκτη μάχη, Oι άντρες του Eσκαμπράι, Tους αξίζει η νίκη, Πτήση 465 κ.ά.

Αγορά του βιβλίου  : sep.gr