Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), Roberto Morales Ojeda, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων.

 Η αντιπροσωπεία επισκέπτεται τις Μεγάλες Αντίλλες, στα πλαίσια της διοργάνωση της 22ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών Κομμάτων , που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου.

 Ο Μοράλες Οτζέντα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη σταθερή θέση των Ελλήνων κομμουνιστών στην υπεράσπιση της Επανάστασης και για την καταπολέμηση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο νησί, στάση που διατηρήθηκε στις συζητήσεις στην ελληνική Βουλή και στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το ΚΚΕ .
 «Ένα από τα πρώτα κόμματα που βγήκε από την αρχή να υποστηρίξει τη θέση της Κούβας και να απορρίψει τις παρεμβατικές προσπάθειες των συμμάχων των ΗΠΑ, ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», αναγνώρισε ο Μοράλες Οτζέντα, αναφερόμενος στις απόπειρες πραξικοπήματος που σημειώθηκαν στις 11 Ιουλίου 2021  όπου ο επαναστατικός λαός νίκησε.

 Ο Γιώργος Μαρίνος διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεργάζεται πάντα με την Κούβα και θα την υποστηρίζει.

Πηγή : Granma.cu