Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση της ΟΓΕ με τον πρέσβη της Κούβας

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) επισκέφτηκε την Τετάρτη 18 Γενάρη 2023 την πρεσβεία της Κούβας μετά από πρόσκληση του νέου πρέσβη στην Αθήνα Aramis Fuente Hernandez και συναντήθηκε μαζί του.

Ο πρέσβης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κούβα και ο λαός της από το εμπάργκο των ΗΠΑ, συνολικότερα τους σχεδιασμούς σε βάρος της, που στοχεύουν ιδιαίτερα στη νεολαία. Επίσης μίλησε για το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας, στη στήριξη του λαού και τις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα.

Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ μετέφερε την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας που αντιστέκεται εδώ και 61 χρόνια ενάντια στο βάρβαρο εμπάργκο των ΗΠΑ, αλλά και ενάντια στην πολιτική άλλων δυνάμεων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανοιχτά αμφισβητούν το δικαίωμα του να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του. Επίσης εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών της Κούβας στην πολιτική και κοινωνική ζωή όπως και με τη δράση της στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών ως συντονίστρια της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Σημείωσε την αξία των επιτευγμάτων της Κούβας στον τομέα της Υγείας που επιβεβαιώθηκαν την περίοδο της πανδημίας και τη σημασία τους ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του κουβανικού λαού εκφράζοντας πολύμορφα την αλληλεγγύη της.

Πηγή : 902.gr