Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Χρυσαυγίτες στο ίδιο ψηφοδέλτιο στην Ηλεία !

Όλοι μαζί εναντίων της παράταξης του ΚΚΕ !! Σε συνδυασμό με τις ωμές παραδοχές της κυβέρνησης ότι ευτυχώς δεν είμαστε Σοβιετική Ένωση και μπορούν οι εταιρείες ελεύθερα να εξαπατούν τους καταναλωτές ο δρόμος για την ελπίδα για τον λαό είναι ξεκάθαρος 

Ακολουθεί αναδημοσίευση από το 902.gr :

Να μην δείξουν οι εργαζόμενοι και ο λαός καμιά ανοχή στους φασίστες και σε όσους τους «ξεπλένουν», τονίζει η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και το γεγονός ότι βρέθηκαν μαζί σε κοινό ψηφοδέλτιο στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μαζί με Χρυσαυγίτες.

«Η κατρακύλα και ο εξευτελισμός της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου δεν έχει σταματημό», αναφέρει η ΤΕ, που αναλυτικά τονίζει:

«Αποτελεί πρόκληση για το λαό της Ηλείας την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και όταν ο δικηγόρος του Λαγού, Κ. Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά όποτε βρει την ευκαιρία μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να συνδιαλέγονται και να μοιράζουν καρέκλες οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τους Χρυασαυγίτες.

Στις εκλογές για νέα διοίκηση που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Γενάρη 2023 είδαμε να βρίσκονται σε κοινό ψηφοδέλτιο στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με Χρυσαυγίτες. Έτσι είδαμε να είναι υποψήφιοι και να εκλέγονται στην νέα διοίκηση με το ψηφοδέλτιο της "Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων" ο Μενέλαος Παπασωτηρίου, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας και στέλεχος σήμερα της ΝΔ, η Χρύσα Ζούπη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια βουλευτής Ηλείας με το ΣΥΡΙΖΑ και τα γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ Γιάννης Βένδρας και Νίκος Ορφανός νυν και πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου οι οποίοι σήμερα ακροβατούν ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Παναγιώτη Σταθά ο οποίος στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στο Δήμο Πύργου. Ταυτόχρονα, για να μην χάσουν την ψήφο, νομιμοποίησαν σαν αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο και τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου με την Χρυσή Αυγή που και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου συνεχίζει να υπερασπίζεται την εγκληματική Οργάνωση και την φασιστική ιδεολογία.

Οι πρακτικές αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η συνέχεια της πολιτικής της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που το έχει απαξιώσει στα μάτια των εργαζομένων του Νομού. Έχει να μαζέψει σε απεργιακή συγκέντρωση πάνω από 5 άτομα πολλά χρόνια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, με τις πλάτες των κομμάτων που την πολιτική τους υπερασπίζονται, να κάνουν νόθες εκλογές και να κρατάνε την καρέκλα τους.

Το ΚΚΕ και το πραγματικό εργατικό κίνημα έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις και σε αυτές τις πρακτικές. Πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον "κόρφο" του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ξέπλυμα των φασιστών που μαρτυράει και τις σάπιες ιδέες τους, θα πάρει ξανά από τον λαό περήφανη απάντηση. Ο λαός μας δεν ξεχνάει, δεν κλείνει τα μάτια, ξέρει να παλεύει στην πρώτη γραμμή στέλνοντας στα σκουπίδια τα κατακάθια της κοινωνίας.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, στις Βουλευτικές εκλογές, στο Κίνημα, στους καθημερινούς αγώνες για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!».


.............

Αρνήθηκε η διοίκηση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Χρυσής Αυγής την παραχώρηση αίθουσας στο ΚΚΕ

«Η κατρακύλα και ο εξευτελισμός της ομάδας που διοικεί το Εργατικό Κέντρο Πύργου δεν έχει σταματημό», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας, πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, που έκαναν τη συγκεκριμένη διοίκηση πανελλαδικά γνωστή για την διακομματική συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αυτή συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα και τις παραδώσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νομού, φτάνοντας στο σημείο να αρνηθεί, παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου στην ΤΕ, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.

Πρόκειται για αίθουσα που όλα τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν για διάφορες εκδηλώσεις τους, με την ΤΕ να διερωτάται σκωπτικά:

«Αλήθεια τι σκοπό έχουν; Να μετατρέψουν το Εργατικό κέντρο σε κλειστό κλαμπ που θα έχουν πρόσβασή οι ίδιοι και τα φασισταριά ή να κάνουμε δήλωση μετάνοιας που αναδείξαμε τη στάση τους και το ρόλο τους. Άλλωστε αυτή την πορεία έχουν όλα αυτά τα χρόνια για αυτό και οι πραγματικοί εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει προ πολλού τις πλάτες και καταφεύγουν σε νόθες διαδικασίες για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους».

Όπως τονίζει η ΤΕ, «αυτοί μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους κάτω από τα τραπέζια και συνεχίζουν να στηρίζουν την εφαρμοζόμενη πολιτική» και καυτηριάζει: «Αλήθεια τυχαίο είναι το γεγονός ότι όλοι μαζί επέλεξαν το στέλεχος της ΝΔ να είναι εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου στη ΓΣΕΕ και για να διασφαλίσουν την εκλογή στην ουσία δεν κατέβασαν άλλον υποψήφιο;».

Υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να συνεχίσουν πιο αποφασίστηκα να αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική και να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα βιώνουν καθημερινά, καταλήγει:

«Αλήθεια έχουν περάσει τόσες μέρες από τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου και οι λαλίστατοι κατά τα άλλα βουλευτές του Νομού και οι Νομαρχιακές Οργανώσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν βγάλει κουβέντα για την συνεργασία τους με την Χρυσή Αυγή στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Μάλλον δεν ήταν κάποιο "στραβοπάτημα" αλλά συνειδητή απόφασή τους για το ρόλο που θέλουν να παίξει το Εργατικό Κέντρο Πύργου». (Διαβάστε εδώ).


Πηγή : 902.gr

...........


Το βαρέλι δεν έχει πάτο στον αδιέξοδο του καπιταλισμού... Καμία εμπιστοσύνη στους διαχειριστές του συστήματος τύπου Βαρουφάκη