Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Εκδήλωση - σύσκεψη φορέων στην Καλαμαριά



Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε στον λαό της Καλαμαριάς, συνολικά της Θεσσαλονίκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση - σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στο θεατράκι Χηλής στην Καλαμαριά, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.

Το θέμα της εκδήλωσης - σύσκεψης ήταν «Ελεύθεροι χώροι, Υποδομές Υγείας και Παιδείας: Πολυτέλεια ή ανάγκη; Η ποιότητα ζωής του λαού στις προτεραιότητες του ΚΚΕ. Υπάρχει άλλος δρόμος για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

Παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας ΑβραμόπουλοςΕυθύμης ΔημάκηςΝίκος Χριστάνης και Θανάσης Χρηστίδης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Γιάννης Δελής, Λεωνίδας Στολτίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς.

Ο Δ. Κουτσούμπας, στην ομιλία του κάλεσε τον λαό να κάνει αυτό που πολλοί ακόμη ίσως δεν είχαν σκεφτείείχαν απορρίψει ή είχαν αναβάλει για το μέλλον, δηλαδή να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες και στις εκλογές, με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Ανέφερε πως αν πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή για τους περισσότερους ήταν η αναμονή για σωτήρες ή ότι όπως ήρθαν έτσι θα περάσουν τα δύσκολα, η κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια όπως ήρθαν έτσι θα περάσουν, «τώρα η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής. Γιατί τα δύσκολα γίνονται όλο και χειρότερα».

Και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν ζητά να συμφωνήσουν σε όλα μαζί του. Όμως αυτό που επείγει σήμερα είναι να αφήσουμε στην άκρη την παραλυτική λογική της αναμονής και να μπούμε μπροστά. Να συμφωνήσουμε, είπε, πως αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να γίνει ο ίδιος ο λαός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ιδιαίτερα σήμερα που τα κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική σκυτάλη, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα θέλουν να τη μοιραστούν μαζί τους, όπως το ΠΑΣΟΚ, μαζί με όλα τα επιτελεία του συστήματος, ζητούν από τον λαό να κάνει ξανά υπομονή επικαλούμενα ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ειδικά και αναλυτικά αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για την Ανατολική Θεσσαλονίκη και στις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «μόνο με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ οι κρίσιμες υποδομές που υπάρχουν στην Καλαμαριά μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, με έναν άλλο, εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Με τη μετατροπή της γης, των λιμανιών, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού». 

Στην εκδήλωση προηγήθηκαν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φορέων της Καλαμαριάς, αναδείχθηκε η απόφαση του λαού της περιοχής να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων. Να διεκδικήσει μαχητικά, δυναμικά, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις την απόδοσή τους στον λαό της περιοχής για την ικανοποίηση των αναγκών του σε χώρους Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, αναψυχής, την ανάπλασή τους με κρατική χρηματοδότηση.

















Πηγή : 902.gr