Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Η Κούβα τίμησε την μνήμη του Καμίλο Σιενφουέγος


Η Κούβα μετέτρεψε τις θάλασσές της σε κήπο με λουλούδια, ώστε το αγόρι του Λότον, ο φίλος του Τσε, αυτός που δεν πήγε κόντρα στον Φιντέλ ή στο μπέιζμπολ, ο διοικητής των ανταρτών, να συνεχίσει να ζει στην πόλη του.

Στις 28 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε. Δεν τον βρήκαν πουθενά, γιατί ήταν επιστήμονας, άντρας και γυναίκα στην παραγωγή, την άμυνα, την εκπαίδευση, την υγεία ή τον αθλητισμό. Ο Φιντέλ έλεγε ότι ήταν πολλοί οι Καμίλο.

Κάθε φορά που ο Οκτώβριος θέλει να πει αντίο, επιστρέφει από οποιαδήποτε από αυτές τις εργασίες. Δεν υπάρχει ακτή, ποτάμι ή λίμνη χωρίς λουλούδι, για τον πιο πιστό Camilo.

Συνεχίζει να νικά τον θάνατο και την απουσία ακόμη και τώρα, συνεχίζει με το καπέλο και το πλατύ χαμόγελό του, ανίκητος όπως στη Σιέρα Μαέστρα, στην αντίσταση του λαού του.

Χθες κάλεσε ξανά ολόκληρο τον λαό, 63 χρόνια μετά  να θυμηθεί και να τιμήσει την Επανάσταση που έφερε στην Αβάνα. Στην πρωτεύουσα, ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, οδήγησε την πορεία από την Plaza de la Revolución στον πεζόδρομο της Αβάνας.

Εκεί, η Camilita Sheyla Bravo, δευτεροετής φοιτήτρια στη Στρατιωτική Επαγγελματική Σχολή που φέρει το όνομα του ήρωα του Yaguajay, του μίλησε για να του εκφράσει «ότι θα είναι πάντα στις καρδιές μας, με την κληρονομιά της ταπεινότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Οι περισσότεροι από 30.000 κόσμου  συνοδεύονταν επίσης από μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Roberto Morales Ojeda, Γραμματέα Οργάνωσης του Κόμματος , τον Ulises Guilarte de Nacimiento, γενικό γραμματέα της Ένωσης Εργατών Κούβας (CTC) , ο στρατηγός Lázaro Alberto Álvarez Casas,  ο Υπουργός Εσωτερικών , τα μέλη της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Rogelio Polanco Fuentes και Joel Queipo Ruiz, επικεφαλής των Ιδεολογικών και Οικονομικών-Παραγωγικών τμημάτων, αντίστοιχα. Μαζί τους ήταν και ο Aylín Álvarez García, πρώτος γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC) , και ένας Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας, ο Gerardo Hernández Nordelo, εθνικός συντονιστής των CDR.

Πηγή : Granma.cu