Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Όλα έτοιμα για την έναρξη της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων


Συνεχίζεται η άφιξη των αντιπροσωπειών των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Οκτώβρη 2022 στην Αβάνα και τη φιλοξενεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης ΔΣΚΕΚ, που διεξάγεται μετά την πανδημία και την τρίτη που γίνεται στην αμερικάνικη ήπειρο, μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία (2008) και στον Ισημερινό (2016).

Το θέμα της 22ης ΔΣΚΕΚ είναι: «Αλληλεγγύη με την Κούβα και όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, μαζί με κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, αντιμετωπίζουμε τον καπιταλισμό και τις πολιτικές του, την απειλή του φασισμού και του πολέμου. Για την υπεράσπιση της ειρήνης, του περιβάλλοντος, των εργατικών δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού».

Στις 27 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των ΔΣΚΕΚ, που εξέτασε μια σειρά τεχνικών και πολιτικών ζητημάτων, που αφορούσαν τη διεξαγωγή της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.

Στις εργασίες συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία αποτελείται από τους συντρόφους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Πηγή : 902.gr