Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ξεκινάει η 22η συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αβάνα


«Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί», είναι το σύνθημα της συνάντησης που θα υπερασπιστούν οι περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι που θα παραστούν στην XXII Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που θα συναντηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αβάνα, μεταξύ 27 και 29 Οκτωβρίου αναφέρει το  Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας , στην ιστοσελίδα του.

Η συνάντηση θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις μας απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα , την προθυμία του ιμπεριαλισμού να επιβάλει την ηγεμονία του σε παγκόσμιο επίπεδο και την επείγουσα ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση της ενότητας, της αλληλεγγύης και ο συντονισμός των κομμουνιστικών κομμάτων και των εργατών όλου του κόσμου, για την επιδίωξη του αγώνα όλων των λαών για την αληθινή και οριστική χειραφέτησή τους.

Θα είναι το κατάλληλη ευκαιρία για να προτείνουμε και να συντονίσουμε πρωτοβουλίες και να ανταλλάξουμε ιδέες για τη διεθνή κατάσταση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθένα από τα μέρη στους περιφερειακούς και εθνικούς τους χώρους, προσθέτει το Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι τώρα, η Κούβα φιλοξενεί αντιπροσώπους από 65 χώρες σε πέντε ηπείρους. Περίπου 82 πολιτικές δυνάμεις και 31 αντιπροσωπείες με επικεφαλής τους πρώτους γραμματείς τους θα φτάσουν στην Αβάνα.

Εκ μέρους της Ελλάδας στην συνάντηση θα συμμετέχει το ΚΚΕ 

Η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (EIPCO), που αποτελείται σήμερα από 117 οργανώσεις από όλες τις ηπείρους, παλεύει σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για τη διεθνή κομμουνιστική αριστερά, μετά την διάλυση του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού στρατοπέδου και τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Είναι η παλαιότερη και πιο ολοκληρωμένη οργάνωση κομμουνιστικών κομμάτων που υπάρχει και έχει πραγματοποιήσει συστηματικές εργασίες από την ίδρυσή της το 1998 στην Αθήνα, Ελλάδα υπό την ώθηση του ΚΚΕ. 


Από την 2η συνάντηση της EIPCO, δημιουργήθηκε μια Ομάδα Εργασίας που ενσωματώνει κόμματα από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, αποτελούμενη από 25 κόμματα, μεταξύ των οποίων είναι μόνιμο μέλος το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, που εκπροσωπεί την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.





Το PCC συμμετείχε σε όλες τις Συνελεύσεις που έγιναν από την ίδρυσή του, συνεισφέροντας προτάσεις που συμβάλλουν στην προώθηση της ενότητας και της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, χωρίς να αποκλείονται θέσεις.
Η Κούβα εκτιμά την EIPCO ως χρήσιμο και απαραίτητο χώρο ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων του κόσμου, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή επίθεση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από μια άγρια ​​αντικομμουνιστική εκστρατεία, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη και αυξανόμενες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, μέσω της εφαρμογής μονομερών πολιτικών αποσταθεροποίησης, κυρώσεων και ηλεκτρονικού πολέμου .

Πηγή : PCC.CU