Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κυκλοφόρησε στην Κούβα η δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Fidel y la Revolución"

Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Fidel Castro y la Revolución" (ο Φιντέλ Κάστρο και η Επανάσταση) , του συγγραφέα και ερευνητή Alberto Prieto Rozos, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο Fidel Castro Ruz Center στην Αβάνα, με την οποία το ίδρυμα ξεκίνησε τις δραστηριότητες για την 96η επέτειο από τη γέννηση του Φιντέλ .
Το βιβλίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2016, τη χρονιά κατά την οποία ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης γιόρτασε τα 90ά του γενέθλια. Αυτή τη φορά η νέα έκδοση έρχεται με τη νεανική πινελιά του Ediciones Alejandro και με έναν πρόλογο του διευθυντή του Κέντρου, René González Barrios.

Το δοκίμιο μόλις εκατό σελίδων –σύμφωνα με τον συγγραφέα του, το αγαπημένο κείμενο από όλα όσα έχει γράψει– συγκεντρώνει και αναλύει τις πράξεις του Φιντέλ σε σημαντικές στιγμές κατά τον θρίαμβο της επανάστασης .


Ο Πριέτο σχολίασε ότι στο βιβλίο ο Comandante , δεν αντιμετωπίζεται ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά ως οδηγός δράσης για τις πιο δύσκολες στιγμές.

Πρόσθεσε ότι στη μακρόχρονη καριέρα του, θεωρεί, μεταξύ των σημαντικότερων ημερών της ζωής του, αυτή την 4η Αυγούστου,  αφού μπόρεσε να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους θαύμασε τόσο πολύ στη ζωή του στον τόπο που έχει την ευθύνη να τη διαφυλάξει την εθνική κληρονομιά.

Ο ερευνητής – βραβευμένος με το εθνικό βραβείο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών 2019 και Ιστορίας 2020– δήλωσε ότι ο κύριος στόχος αυτού του υλικού είναι να αποδείξει ότι, χάρη στον φάρο που ήταν ο Φιντέλ για περισσότερο από μισό αιώνα, βρισκόμαστε εδώ σήμερα . Φυσικά όχι μόνο η Κούβα, αλλά όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που ένωσαν τη φλόγα τους στη μεγάλη φωτιά που ήταν η Επανάσταση για την αμερικανική ήπειρο.

Πηγή : Granma.cu