Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Νέα επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς που αρνούνται να υποχωρήσουν - Τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ - Ανυποχώρητοι οι απεργοί


Και νέα επίθεση δέχονται αυτή την ώρα από τα ΜΑΤ απεργοί που αρνούνται να υποχωρήσουν. 

Τα ΜΑΤ βίαια έχουν απωθήσει τους απεργούς από την πύλη του εργοστασίου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ για να μπει το λεωφορείο με απεργοσπάστες.

Ωστόσο, αυτή την ώρα έχουν μπει μπροστά στο λεωφορείο βουλευτές και συνδικαλιστές. 

Οι απεργοί διεκδικούν ανάκληση 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να «σπάσει» τον αγώνα τους με απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με τα χημικά κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση στην πύλη του εργοστασίου.

Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις για να υποστηριχθεί η εργοδοσία. 

Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από χημικά και ξυλοδαρμούς.


Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος. 

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ. 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Θεσσαλονίκη.

Τονίζει:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός "μπράβος" της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!»

Πηγή : 902.gr