Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί!

«Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί! Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!» τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου στη Ρήγα της Λετονίας στις 23 Αυγούστου.  

Αναφέρει:

«Η απόφαση των αρχών της Λετονίας και της πόλης της Ρίγας να καταστρέψουν ολόκληρο το σύμπλεγμα του αντιφασιστικού μνημείου, που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της Λετονικής πρωτεύουσας και αφορούσε την απελευθέρωση της Ρίγας από τους φασίστες κατακτητές, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του ξαναγραψίματος της Ιστορίας. Πραγματοποιήθηκε σε μια χώρα όπου εφαρμόζονται αντικομμουνιστικές διώξεις και η οποία ήδη έχει προχωρήσει στη δικαίωση των συνεργατών των ναζί, των ναζιστικών “λεγεώνων”, που πλέον κάθε χρόνο παρελαύνουν επίσημα.

Η καμπάνια αυτή, που έχει τη “σφραγίδα” της ΕΕ και των κυβερνήσεών της και “σερβίρεται” με το ιδεολόγημα της “πάλης με τον ολοκληρωτισμό” και της ανιστόρητης ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, στοχεύει στις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Θέλει να σβήσει την ηρωική συμβολή του σοβιετικού λαού και του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του φασιστικού τέρατος, που ήταν γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού.

Η νέα ένταση που λαμβάνει αυτή η επιχείρηση, αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και τη Ρωσία και προσπαθεί να ταυτίσει την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την συμπεριφορά της καπιταλιστικής Ρωσίας που προέκυψε από την αντεπανάσταση, με τη Σοβιετική Ένωση και την ένδοξη αντιφασιστική Νίκη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις αρχές της Λετονίας για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου και εκφράζει την αλληλεγγύη του με όσους αγωνίζονται για να μην περάσει ο αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός.

Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί!

Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!»