Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Στην Αβάνα η 22η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων

Στην Αβάνα της Κούβας, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης η 22η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) στο διάστημα από 27 έως και 29 Οκτώβρη 2022.
Αυτό αποφάσισε στις 5 Μάρτη σε συνεδρίασή της η Ομάδα Εργασίας των ΔΣΚΕΚ, που συνεδρίασε στη Λισαβόνα, αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση του ΚΚ Κούβας, που θα αναλάβει να την φιλοξενήσει.

Το θέμα της 22ης ΔΣΚΕΚ έχει ως εξής: «Αλληλεγγύη με την Κούβα και όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, μαζί με κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, αντιμετωπίζουμε τον καπιταλισμό και τις πολιτικές του, την απειλή του φασισμού και του πολέμου. Για την υπεράσπιση της ειρήνης, του περιβάλλοντος, των εργατικών δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος και τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής κόμματα: ΚΚ της Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, Γαλλικό ΚΚ, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ στη Δανία, ΚΚ Ελλάδας, Τουντέχ (Ιράν), Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, Κομμουνιστές Καταλονίας, ΚΚ Ισραήλ, ΚΚ (Ιταλία), ΚΚ Κούβας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚ Λουξεμβούργου, ΚΚ Νορβηγίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, ΚΚ Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, Κόμμα κομμουνιστών Σερβίας, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Βοημίας – Μοραβίας (Τσεχία).

Ακόμη η Ομάδα Εργασίας των ΔΣΚΕΚ, με μήνυμά της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τους κομμουνιστές της Ουκρανίας.

Πηγή : 902.gr