Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Στις 15-16-17 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου το 48ο φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα φιλοξενηθούν στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό για όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής. Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

21.15 Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τον Γιώργο Αετόπουλο και τον Κώστα Καρμπά

22.30 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λαϊκή Σκηνή

21.30 Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή με τον Βασίλη Κασούρα

22.30 Γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη

Νεανική Σκηνή

21.00 Σε + Με Πατιρντί

21.30 Hip Hop live με τους Λόγος απειλή - Lobo - Tiny Jackal

23.30 Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη

  • Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

21.30 «Τα τραγούδια του Αγώνα» - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

22.00 «Μίκης συναντά Τσιτσάνη» - Αφιέρωμα του Σωτήρη Μπαλλά

23.15 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Λαϊκή Σκηνή

21.30 Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με τον Δημήτρη Ψαρρά

23.00 Συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Νεανική Σκηνή

21.00 Mystery Dice

21.30 Γουρούνια στο Διάστημα

22.15 Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ

23.30 Baildsa

  • Σάββατο 17 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

21.15 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

22.15 Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του. Ενορχήστρωση - επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Ερμηνεύουν: Βιολέτα Ικαρη, Πάνος Παπαϊωάννου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής.

23.45 Συναυλία με την Μελίνα Κανά. Μαζί της ο Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Λαϊκή Σκηνή

22.15 Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Νίκο Ταλέα

23.15 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Νεανική Σκηνή

22.15 Urban Pulse

22.45 Κοινοί Θνητοί

00.00 Μιθριδάτης

Σε ξεχωριστή θέση ο αθλητισμός και στη Θεσσαλονίκη

Με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στον χώρο της Μαθητικής Σκηνής οργανώνεται και φέτος η πολύμορφη παρέμβαση στον αθλητισμό και στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Η Επιτροπή Αθλητισμού της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας έχει φροντίσει για ένα πλούσιο πρόγραμμα τις μέρες του Φεστιβάλ. Στον χώρο θα λειτουργεί τοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκακιού και τις τρεις μέρες, θα γίνει παρουσίαση, από αθλητικά σωματεία της περιοχής, των προγραμμάτων της γυμναστικής για όλους και της ακροβατικής γυμναστικής.

Ξεχωριστή θέση στις δραστηριότητες του τριημέρου θα έχει η συζήτηση που διοργανώνεται από τα Τμήματα Αθλητισμού και Ενάντια στα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις της ΚΝΕ με επίκεντρο τον ελεύθερο χρόνο και την αξιοποίησή του σήμερα από τη νεολαία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τέχνες, μακριά από εξαρτήσεις, κόντρα στη ναρκω-κουλτούρα που πλασάρει το καπιταλιστικό σύστημα στη νεολαία ως λύση στα προβλήματά της. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν αθλητές, προπονητές, μέλη από αθλητικά σωματεία και φορείς της περιοχής.