Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κυκλοφόρησε το Cuba International τεύχος 490 του μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ , 2022


Αυτή η έκδοση του περιοδικού Cuba Internacional πραγματεύεται την πιο πρόσφατη ψηφοφορία —στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών— κατά του αποκλεισμού που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Αβάνα, καθώς και τις προόδους και τους περιορισμούς ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση των κανονισμών για την εμφάνιση και τη λειτουργία νέων παραγόντων στην οικονομία.

Πραγματεύεται την σχέση μεταξύ του Φιντέλ και της δημοσιογραφίας, μέσα από τη μαρτυρία δύο επαγγελματιών σε αυτόν τον τομέα και εμβαθύνει στα αποτελέσματα της 38ης διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης της Αβάνας (Fihav) 2022, ενώ πλησιάζει το  αφιέρωμα που έγινε στη χώρα στον τροβαδούρο Πάμπλο Μιλανές, μετά τον θάνατό του στη Μαδρίτη στις 22 Νοεμβρίου.

Ο αναγνώστης θα κάνει επίσης ένα ταξίδι στα άκρα του νησιού, με ένα διάλειμμα στην πρωτεύουσα, για να ενημερωθεί για το έργο που επιτελέστηκε για τα 503 χρόνια ίδρυσής της, και ακριβώς προ των πυλών ενός νέου Διεθνούς Φεστιβάλ Νέας Λατινικής Αμερικής. Στο ένθετο του Κινηματογράφου, θα περιοδεύσει σε μέρος της ιστορίας της έβδομης τέχνης στο μεγαλύτερο νησί Αντιλλών.

Άλλα θέματα ενδιαφέροντος είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Alicia Alonso, η επιστήμη, το Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Πολιτισμού και ο απολογισμός της επίσκεψης Κουβανών ποδοσφαιριστών στο Βιετνάμ το 1970.

Διαβάστε το εδώ 

Πηγή : Prensa Latina