Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Βασίλης Κυριάκου : Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ ο ηθοποιός της θεατρικής παράστασης EL CHE

Δεν μπορείς να κινείσαι σ' ένα τρένο και να είσαι αδιάφορος ή ακίνητος. Για να παραφράσω μια φράση του Χάουρντ Ζιν.
" Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για ό, τι συμβαίνει οπουδήποτε στον κόσμο! " έλεγε ο γιατρός του κόσμου. Ο Ernesto Che Guevara. 

Πρέπει να παίρνουμε θέση από το πιο μικρό εώς το πιο μεγάλο, από την λειψή, κουτσή, ανήμπορη και στραβή καθημερινότητά μας εώς το πώς ονειρευόμαστε την ζωή μας και την κοινωνία μας του παρόντος και του μέλλοντος. 

Σε αντιδιαστολή με τις ώρες που διαβαίνουμε στο εδώ και στο τώρα πρέπει να αναρωτιόμαστε: Μας αρέσει να δουλεύουμε 10 - 12 ώρες και να παίρνουμε τον βασικό μισθό που καλύπτει ίσα ίσα τις βασικές μας ανάγκες; Ο ελεύθερος χρόνος και η έλλειψη του είναι μη πολιτικό ζήτημα; Το ζήτημα της στέγης που είναι πλέον επίδικο για τους πολλούς με τα ενοίκια στα θεία είναι μη πολιτικό ζήτημα; Η κατανάλωση πάσης φύσεως σκουπιδιών, είτε βρόσιμων είτε τηλεοπτικών είτε έτερων πολιτιστικών είναι μη πολιτικό θέμα; Η έξαρση της οπαδικής βίας μας είναι αδιάφορο ζήτημα; Το έγκλημα στα Τέμπη πρέπει να ξεχαστεί ή να μείνει μια αχνή ανάμνηση; Η ζωή μας είναι νόμισμα που παίζεται κορώνα ή γράμματα για να διαλέξουμε εστία που θα τρώμε εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι άμοιρα και άβουλα τα γκολάκια μας; Ιδού και το Υποκείμενο: 
Ούλλοι εμείς αφέντη μου!

Ποιός βάζει πλάτη στο εδώ και στο τώρα ώστε ν' αλλάξει η ποιότητα της ζωής μας;
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και οι αγωνιστές του. Όχι, στην Δευτέρα Παρουσία αλλά στο εδώ και στο τώρα.
Ποιοί αποκαλύπτουν τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης για τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής μας;
Το ΚΚΕ.
Ποιοί είναι υπέρ του ιμπεριαλιστικού πολέμου; Όλοι οι υπόλοιποι. Μας ενδιαφέρει; Πολύ! Εμπλεκόμαστε ευθέως ως γρανάζι του ΝΑΤΟ και με τις βάσεις του και στον στρατιωτικό εξοπλισμό του στον πόλεμο. Η Αλεξανδρούπολη είναι στόχος και πηγή από την άλλη αιματοχυσίας. Ούτε με την Gazprom, ούτε με την Standard Oil. Με τους λαούς και την δυνατότητά τους να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους. Ποιοί ήταν υπέρ του Σχεδίου ΑΝΑΝ; Όλοι οι υπόλοιποι. Μας ενδιαφέρει; Ναι. Ανοίγει παιχνίδια για επόμενους πολέμους και επικύρωση της εισβολής και της κατοχής ως κάτι de facto που πρέπει να γίνει και de jure. Το Κυπριακό είναι ζήτημα διεθνές εισβολής και κατοχής. Το ΚΚΕ πήρε θέση.

Οι αγωνιστές του παίρνουν θέση. Κάθε μέρα. Στην e food. Παίρνουν νίκες, υπογράφουν συμβάσεις ενώ οι μνημονιακοί νόμοι το απαγορεύουν. Στo λιμάνι οι εργάτες παίρνουν νίκες. Στους οικοδόμους το ίδιο. Οι φοιτητές, νίκες καθημερινές. Στον πολιτισμό, οι αγωνιστές του προσφέρουν έργα ποιότητας στον εργαζόμενο λαό σε σχέση με τα πάσης φύσεως σκουπίδια που προσφέρει απλόχερα και μεταμοντέρνα το σύστημα! Στην υγεία, η εγκύκλιος του Υπουργείου πάρθηκε πίσω! Οι αγωνιστές του Κόμματος ήταν εκεί!

" Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο περισσότερες φορές από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου επάνω στη γη" έλεγε ο Che.

Η ζωή όλων των εργαζομένων αξίζει.Στο εδώ και στο τώρα, στηρίζουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλαδας. Για τους σεισμούς τους εργατικούς που θα επέλθουν. Εδώ, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Αργεντινή.
" Η νίκη κάθε χώρας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό είναι και δική μας νίκη!"
Μέχρι την τελική νίκη!

Με επαναστατική αισιοδοξία. Με τη νιότη του κόσμου στα πανεπιστήμια και την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ.
Με το ΚΚΕ, στο εδώ και στο τώρα!
Ως το Βασίλειο της Ελευθερίας.
Ούτως ή άλλως: Las ideas no mueren!

Βασίλης Κυριάκου, εργαζόμενος /ποιητής - ηθοποιός