Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Βάζουν την Κούβα σε μαύρη λίστα για επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας !

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την επιθετικότητά τους κατά της Κούβας, του λαού της και της κυβέρνησής της, επιστρατεύοντας ασύστολα ψεύδη και κατασκευασμένες κατηγορίες περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και των «ελευθεριών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε την Κούβα, στη μαύρη λίστα χωρών που εγείρουν «ιδιαίτερη ανησυχία» σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας!

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner σε αυτόν τον κατάλογο «για διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας ή ανοχή στις παραβιάσεις αυτές». Απογειώνοντας μάλιστα την υποκρισία, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας που έχει ευθύνεται για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα και εμφυλίους, υποστηρίζει ότι οι παραβιάσεις σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας «σπέρνουν διχασμό, υπονομεύουν την οικονομική ασφάλεια και απειλούν την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη»!

Η ένταξη της Κούβας στον κατάλογο αυτό, προοιωνίζεται νέες κυρώσεις σε βάρος του νησιού της επανάστασης, που θα προστεθούν στις 240 επιπρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, και έχουν προκαλέσει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων τα τελευταία χρόνια.

Πηγή 902.gr