Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Επιστημονική εκδήλωση για τις βιοεπιστήμες θα πραγματοποιηθεί 1 - 5 Απριλίου στην Αβάνα

Η επανάσταση στις βιολογικές επιστήμες στον 21ο αιώνα και η εφαρμογή της για την επίτευξη μιας υγιούς ζωής θα είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης BioHabana 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα από την 1η έως τις 5 Απριλίου .


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο BioHabana 2024, αυτή η δεύτερη εκδήλωση θα είναι ένας χώρος για την κατασκευή δικτύων συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων, μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων . Θα εξεταστούν περισσότερα από δώδεκα θέματα γύρω από τον καρκίνο , τις μολυσματικές και αυτοάνοσες ασθένειες, τις νευροεκφυλιστικές καταστάσεις, τη χρόνια φλεγμονή και
τις βιοδιεργασίες κατά τη γήρανση .
Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η ιατρική τεχνολογία και η βιομηχανία 4.0, η γεωργική βιοτεχνολογία, η καινοτομία σε επιχειρηματικά μοντέλα για τομείς υψηλής τεχνολογίας και η ρυθμιστική επιστήμη. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί ένα μίνι συμπόσιο μικροβιώματος, καθώς και εργαστήρια και ειδικές συνεδρίες για ακαδημαϊκή και επιχειρηματική συνεργασία. Συνέδριο προβολής του καταλόγου προϊόντων 2024-2025 της κουβανικής εταιρείας BioCubaFarma και μιας εμπορικής έκθεσης για τη Βιομηχανία Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής και Ιατρικής Τεχνολογίας. Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ξενοδοχεία Meliá Cohiba και Meliá Habana. Θα επιτρέψει την ψηφιακή παρακολούθησή της , με πρόσβαση στις περιλήψεις όλων των έργων, μια ψηφιακή έκδοση των αφισών και την ηλεκτρονική πρόσβαση στα βασικά συνέδρια . Μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας (https://biohabana24.biocubafarma.cu/) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διαδικασίες εγγραφής, αποστολής περιλήψεων εργασιών, πρόσβαση σε ειδήσεις εκδηλώσεων και άλλα στοιχεία. Υπό το σύνθημα «Επιστήμη για μια Υγιή Ζωή», το BioHabana 2024 στοχεύει να είναι ένα «μοναδικό συνέδριο λόγω της εμβέλειας και της ποικιλομορφίας του τόσο σε θέματα όσο και σε παράγοντες, επιταχυντής καινοτομίας και εργαλείο για την προώθηση της συνεργασίας και των επιχειρήσεων», αναφέρεται στο κείμενο της κλήσης.

Πηγή : Cubadebate.cu