Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ο Κουβανικός λαός στο πλευρό της Παλαιστίνης

Οι καρδιές των νεαρών Κουβανών είναι με την Παλαιστίνη !
Στην εκδήλωση της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας (UJC) , οι νέες γενιές ύψωσαν τις φωνές τους για να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και να καταγγείλουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού 

Είναι τέσσερις το απόγευμα στην Αβάνα, είναι εμφανές το μουρμουρητό, μια ανησυχία που αντανακλάται στον αέρα που κυκλοφορεί από τη μια άκρη στην άλλη, συνεχής, όσο το άγχος σε καθένα από τα πρόσωπα που δίνουν το παρόν.

Σιγά σιγά τα βλέμματα υψώνονται, οι ψίθυροι σταματούν, το πλήθος των νέων προχωρά προς τη σκηνή. Όλοι υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην αδικία, την τρομοκρατία, τις σφαγές και τα ποτάμια αίματος που προκαλούνται από τις ενέργειες του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Οι παρεμβάσεις νεαρών Παλαιστινίων που  ευχαρίστησαν για την ευκαιρία να προπονηθούν και να σπουδάσουν στην Κούβα και οι ειδικές εμφανίσεις του Kíkiri de Cisneros, της Girasol και καλλιτεχνών όπως η Annie Garcés, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την αδικία και επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά την κουβανική υποστήριξη προς την Παλαιστίνη.

Η πόλη δονήθηκε όταν μέσα από επαναστατικές μελωδίες και στην αραβική γλώσσα, ο κόσμος απαίτησε να σταματήσουν οι δολοφονίες, η τρομοκρατία , απαίτησε ειρήνη για όλους τους λαούς και ελευθερία για την Παλαιστίνη ενός λαού όπου έχει υποφέρει τόσα.


Ένας μαθητής γυμνασίου, ο Brayan Martínez Cúrvelo, από τη 12η τάξη, είπε : 
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τόση φρίκη. Οι απώλειες γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων, γεγονότα όπως αυτά δεν πρέπει ποτέ να συγχωρούνται» . Ταυτόχρονα το παιδί έσφιγγε στα χέρια του μια σημαία των επιτηθέμενων .

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με γκράφιτι και συναυλία όπου μέσω της τέχνης εκφράστηκε από την μια η ελπίδα στα μάτια των Κουβανών για τερματισμό αυτής της αδικίας και από την άλλη η καταγγελία όπου εκφράζεται σε κάθε χειρονομία, λέξη και στίχο που κάνουν τα παιδιά της Παλαιστίνης κατά της ισραηλινής κυβέρνησης .

Στο τέλος της εκδήλωσης, ένας Παλαιστίνιος φοιτητής πλησίασε την ομάδα Τύπου του JR και δήλωσε : «Εγώ, ο Alas Saadeh, θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των συμφοιτητών μου για όλη την υποστήριξη που παρείχε η Κούβα στην πατρίδα μας. Πολεμήσαμε με τους Κουβανούς και θα παραμείνουμε πάντα μαζί τους. Η δύναμη υπάρχει στην ενότητα των λαών».