Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Καλούν σε σιωπηρή συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης

Σε σιωπηρή συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης στις 7 μ.μ., καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με θύματα πολλούς φοιτητές. 

Παράλληλα, καλούν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 13:30 για να συλλεχθεί και να σταλεί αίμα στα νοσοκομεία της Λάρισας, που υπάρχει ανάγκη.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που ανάμεσα στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους τραυματισμένους βρίσκονται συνάδελφοι και συμφοιτητές μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Μας οργίζει το γεγονός ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Προχωράμε σε σιωπηρή συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης στις 19:00. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα κερί και με όποιον άλλο τρόπο θέλει ο καθένας, για να αποχαιρετήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας και να στείλουμε δύναμη σε όλους όσοι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία».