Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Περισσότερα από 23 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα παράχθηκαν στην Κούβα

Ο αριθμός των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και τρίκυκλων που συναρμολογήθηκαν και παράχθηκαν στην Κούβα μεταξύ 2020 και 2022 ανέρχεται σε 23.361 οχήματα, με τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής που απαιτείται ως εναλλακτική λύση στα καύσιμα ή λύση στις δυσκολίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο παραγωγής (Minerva), για να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της βιομηχανίας σιδήρου και χάλυβα, ο Alejandro Gil Fernández, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού (ΜΕΚ), ενημερώθηκε ότι οι υπάρχουσες παραγωγικές δυνατότητες επιτρέπουν την επίτευξη 39 χιλ. μονάδων ετησίως.  

Ο Eloy Álvarez Martínez, υπουργός Βιομηχανίας, και ο Reynaldo Luis González, πρόεδρος του GESIME Business Group, διευκρίνισαν ότι παρήχθησαν 17.024 μοτοσυκλέτες και 6.337 τρίκυκλα, και επιπλέον το 2022, 529 παιδικά οχήματα.


Όμως αυτές οι παραγωγές είναι το αποτέλεσμα μόνο του 20% της εγκατεστημένης δυναμικότητας στις τρεις βιομηχανίες που είναι δραστηριοποιούνται στη συναρμολόγηση και την κατασκευή: τις εταιρείες Ángel Villareal Bravo (Minerva, στη Villa Clara) και Aplicaciones Narciso López Roselló, στην πρωτεύουσα, και το AEI Vehículos Eléctricos del Caribe Vedca (Minerva), στο Boyeros.

 Αυτή είναι η πρώτη διεθνής οικονομική συνεργασία παραγωγής οχημάτων στην Καραϊβική ανάμεσα της Κούβας και της Κίνας μεταξύ του βιομηχανικού ομίλου Tianjin Dongxing και της κουβανικής κυβέρνησης .


Ο Julio Oscar Pérez Pérez, διευθυντής της Vedca, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ασιατικό γίγαντα σκοπεύουν να κατασκευάσουν νέα μοντέλα, για παράδειγμα, τετράκυκλα, στα οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι όσο υπάρχει ζήτηση , δεν υπάρχουν όρια στα επίπεδα παροχής αυτών των μέσων κινητικότητας.


Ο Alejandro Gil επέμεινε στην ποιότητα, τη σχεδίαση και τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στην εγγύηση ανταλλακτικών, μπαταριών και ελαστικών, στις υπηρεσίες μετά την πώληση, αλλά  κυρίως στη ανάπτυξη , στη σταθερή διατήρηση της συναρμολόγησης και της κατασκευής τους για χάρη της μόνιμης παρουσίας τους στην αγορά και έτσι να αποφεύγεται η συσσώρευση και η μεταπώληση.

Πηγή : Cubasi.cu